Wij brengen een frisse blik en branchevreemde ideeën mee naar de directietafel van middelgrote bedrijven en non-profit organisaties. Samen komen we tot een marketingplan of communicatieplan. En ja, soms betekent dat even verstillen in plaats van versnellen. Wat gaat er goed, wat kan beter? Dat vraagt om een eerlijke blik naar binnen en vooral een nieuwsgierige blik naar buiten.

Wat we doen

Strategisch marketing advies kunnen wij inregelen zoals het je uitkomt, er is geen vaste formule. We kunnen samen in inspiratiesessies tot nieuwe richtingen komen, een strippenkaart afspreken of een marketing advies uitbrengen naar aanleiding van een concrete vraag. Wij houden niet van enorme lappen tekst, ons adviesrapport heeft bij ons meer de vorm van een presentatie met concrete aanbevelingen. Advies kan worden uitgebreid met:

  • Marketing strategie
  • Merk positionering en proposities bouwen
  • Kwalitatief klantonderzoek – interviews met (oud)klanten om extra inzichten op te halen
  • Gestructureerd onderzoek naar verwachtingen (B2B) via de Expectations Monitor
  • Customer Journey traject – uitdiepen van klantreizen en realiseren van verbeteringen voor een optimale klantervaring
  • Uitvoering van marketing communicatie werkzaamheden op dagdagelijkse basisUniek is onze filosofie om samen te werken met jullie andere leveranciers en voort te borduren op wat er al is.

We houden van samenwerken, dus ook onderzoek en kennis van andere experts wordt meegenomen, niet buitengesloten.

Wat je mag verwachten

Nieuwe inzichten ontstaan tijdens sessies of staan in een marketing advies rapport. Wij zijn geen liefhebbers van lijvige adviesrapporten. Ons onderzoek is wel steekhoudend, onze adviezen gefundeerd en onze rapportages hebben de vorm van een presentatie. Het is een praktisch, op-maat- advies, afgestemd op jullie unieke positie en situatie.